Over

Verhalenvertelster.nl

Marjo Dames is sinds 1999 professioneel verhalenvertelster. Ze maakt theatrale vertel-voorstellingen voor alle groepen van het PO en de eerste 2 klassen van het VO. De thema’s zijn cultuur-educatief: 2e WO, Seksuele Vorming, Respect en vriendschap, Bang zijn in het donker, Pesten, VOC tijd, Nederlandsch Indië, Polders en Dijken.

Voor volwassenen heeft ze korte verhalen die desgewenst kunnen worden afgewisseld met Nederlandse liedjes uit het culturele erfgoed. Hierbij begeleid ze zichzelf op accordeon. Het nodigt uit tot meezingen. De verhalen hebben altijd een diepere laag. Haar mooie assortiment aan Kerstverhalen met bekende Kerstliedjes vormen de basis voor vele Kerstvieringen van organisaties en verenigingen in het land.

Voor ouderen met geheugenproblematiek / zorgcentra heeft ze eenvoudige korte verhalen met herkenbare thema’s ‘uit het leven’ Liefde, trouwen, geld verdienen, ondeugende kinderen. Herkenbaar, grappig, niet kinderachtig. Ook hierbij wisselt ze de verhalen af met oude-bekende liederen en accordeon begeleiding. Mensen kunnen meezingen.

Workshop ‘Schatgraven in je eigen verhaal’ Mensen worden uitgenodigd om hun eigen verhaal te vertellen. Door middel van aandacht, en door wijzigingen in het verhaal aan te brengen komt er inzicht in de thematiek en de boodschap in het eigen verhaal.