Cultuureducatie bovenbouw PO

Bovenbouw

Verliefd 10 +

50 minuten

Over verliefd worden en alles wat daar bij komt kijken. In hotel Boslust wonen 3 jongeren die ieder op hun eigen manier bezig zijn met het ontdekken van zichzelf in de liefde. Fiona denkt alles al te weten, maar komt er achter dat het belangrijk is om grenzen aan te geven. Jort Is verliefd maar durft niet te zoenen en Ragwa is al uitgehuwd toen ze 16 was.

Past goed bij de week van de Lentekriebels / seksuele voorlichting. Openhartig, grappig en direct zonder dat het genant wordt.

Reacties: ‘ Wat is Verliefd een mooie voorstelling en wat kan Marjo goed spelen en vertellen! Heerlijk om de reacties uit de zaal te horen. De leerkrachten waren enthousiast over de voorstelling en ook enkele ouders die ik nog gesproken heb, vonden het een goede voorstelling. Ik heb ervan genoten!
Danielle Deleij – Cultuurplaats Gilze-Rijen

Anna’s Oorlog 10 +

50 minuten

Anna en Borre zijn hedendaagse kinderen die niet met elkaar mogen omgaan omdat Borre zijn overgrootvader tijdens de 2e WO iets slechts heeft gedaan. Omdat niemand wil vertellen wat er gebeurd is, gaan ze op onderzoek uit. Ze horen verhalen over verraders, over vluchtelingen en slachtoffers, over helden en over mensen die fout waren. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Beatrijs Nolet en slaat een brug tussen verleden en heden.

Anna’s Oorlog kreeg een staande ovatie op de presentatiedag van theaterbureau het Verteltheater “Juweel van een voorstelling ! Prachtig spel in een mooie mix van heden, verleden en actualiteit !” “De oorlog wordt hier verteld vanuit een invalshoek, die heel begrijpelijk is voor een kind/tiener……  aangrijpend verhaal, mooi en duidelijk verteld ! Felicitaties !”

Informatie

Verliefd
Anna’s Oorlog

De voorstellingen kunnen gespeeld worden op school; speelzaal, gymzaal en Corona-proof als korte versie in het klaslokaal

Prijzen1 x 50 min € 475,-
2 x 50 min € 750,-
3 x 50 min € 1100,-
excl € 50,- reiskn


max 120 lln

NEEM CONTACT OP: info@verhalenvertelster.nl