Cultuureducatie Middenbouw Voorstellingen

Alle voorstellingen duren 45 minuten. Overal is een lesbrief bij. Prijs: € 500,- Reiskosten € 60,-

Peter en de Wolf

Het klassieke muziekverhaal wordt door 1 vertelster gebracht in samenspel met de originele muziek. De leerlingen zien en horen de instrumenten: hobo, klarinet etc. Er zijn mee-speelmomenten waarin de kinderen kunnen proberen of ze echt horen welk dier er in de muziek klinkt. Er zijn maskers en er is het mooie en hier en daar spannende verhaal. (45 minuten)

Ridders

Het oudste Nederlandse ridderverhaal ‘Karel ende Elegast’ is bewerkt tot een informatief, spannend en grappig kinderverhaal over ridders in de Middeleeuwen. Pepijn en Hilde gaan koning Karel de Grote redden. Een spannend avontuur in de nacht. Aan bod komen middeleeuwse gewoontes, het ontstaan van ons alfabet en hoe eerlijk zijn belastingen. (45 minuten)

Dr Proktor’s schetenpoeder

Spannend en grappig verhaal naar het boek van Jo Nesbo over een uitvinder en zijn twee buurkinderen. Over uitvinden, nieuwe dingen bedenken en mislukken, over patent aanvragen en over een superheld zijn. (45 minuten)

Juwelen Oma

Grappig verhaal over een oude oma die verzint dat ze een dief is geweest. Hierdoor komen zij en haar kleinzoon Bennie in een vervelende situatie met de Koningin. Een bewerking van ‘Oma Boef’ een jeugdboek van David Walliams. (45 minuten)

Hansje Brinker

Over onze Nederlands superheld die zijn duim in de dijk heeft gestoken om het water tegen te houden. Informatief over water en dijken. Met een gezellige interactief Zandzakken-schep/ dijkversterkings-lied (30 minuten) 3 x 30 minuten: € 600,- Reiskosten € 60,-